Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський на зустрічі з Блінкеном: Харкову та області потрібні два Patriot

Вівторок, 14 травня 2024, 12:02
Зеленський на зустрічі з Блінкеном: Харкову та області потрібні два Patriot
Ілюстративне фото: Getty Images

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном наголосив, що для захисту Харкова і області необхідно два додаткові зенітно-ракетні комплекси Patriot. 

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: Зеленський вказав, що протиповітряна оборона – "це найбільший дефіцит для нас і найбільша проблема".

Реклама:

"Наразі ми дуже потребуємо двох Patriot для Харкова й області, оскільки люди там перебувають під атаками і вони дуже непокояться через це", – зазначив він.

Своєю чергою Блінкен вказав, що наразі Україна переживає "важкі часи", але узгоджена у США допомога "зараз перебуває в дорозі", а деякі засоби для оборони ще будуть доставлені.

Держсекретар США переконаний, що ця допомога матиме вирішальне значення для боротьби України проти російської агресії, що триває.

ВІДЕО ДНЯ

"І ми рішуче налаштовані, як і багато інших партнерів України, щоб переконатися, що ви досягнете успіху на полі бою", – підкреслив він.

Нагадаємо: Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок, 14 травня, розпочав свій візит до України. В ході візиту у нього заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

У Білому домі розповіли, що працюють із союзниками над тим, щоб поставити Україні більше батарей Patriot.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: