Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський має створити інженерну Ставку з виробниками дронів – Берлінська

Четвер, 7 грудня 2023, 12:22
Зеленський має створити інженерну Ставку з виробниками дронів – Берлінська
Український дрон "Великий Бандерик", фото Міноборони

Директорка Центру підтримки аеророзвідки, ветеранка та волонтерка Марія Берлінська вважає, що президент Володимир Зеленський має створити інженерну Ставку верховного головнокомандувача та залучити до участі у ній провідних українських виробників дронів.

Джерело: ветеранка російсько-української війни, керівниця волонтерського проєкту Victory Drones благодійного фонду Dignitas та директорка Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська в інтервʼю "Українській правді".

Пряма мова: "Я не бачу іншого виходу, ніж те, щоб президент взяв під особистий контроль розвиток військових технологій у країні. 

Реклама:

Я спілкувалась із більшістю виробників. Вони готові працювати, якщо у них буде чітке розуміння потреби для держави, для фронту. Ніхто не буде за це просити ніяких грошей, бо всі розуміють, для чого це. 

Ми готові допомогти поспілкуватися з виробниками, сформувати ці команди, сформувати конкретні технічні задачі, і тільки таким чином ми можемо говорити про якийсь паритет (з Росією на полі бою – УП)".

Деталі: Через відсутність чіткої державної політики щодо розвитку аеророзвідувальної галузі Україна наразі, за словами Берлінської, опинилась "навіть не у патові ситуації, а в моменті програшу", коли Росія має технологічну перевагу у цій сфері.

ВІДЕО ДНЯ

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: