Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін згадав своє минуле в КДБ і підтримав ЛГБТ-спільноту

П'ятниця, 17 листопада 2023, 19:22
Путін згадав своє минуле в КДБ і підтримав ЛГБТ-спільноту
Володимир Путін, фото: Getty Images

Президент РФ Володимир Путін, виступаючи на "Санкт-Петербурзькому міжнародному культурному форумі", раптом згадав про те, як працював у Комітеті держбезпеки, а також виступив на захист ЛГБТ-спільноти.

Джерело: російські ЗМІ, "Радіо Свобода"

Деталі: Про своє минуле в КДБ Путін згадав, коментуючи заборону російських телеканалів в Італії.

Реклама:

Пряма мова: "Ви запитали, чи знаємо ми, як це робиться. Я як колишній співробітник КДБ знаю, як це робиться, але ми цього не робимо".

Деталі: Зал улесливо зустрів цю фразу посмішками та оплесками.

ВІДЕО ДНЯ

Також російський диктатор висловився на підтримку представників ЛГБТ.

Путін спочатку заявив, що, як він собі уявляє, для перемоги на культурних конкурсах на Заході необхідно "розповісти, написати, показати щось із життя сексуальних меншин, трансгендерів і якихось ще трансформаторів".

Пряма мова: "Несподівану річ скажу: і вони теж, ці теми і ці люди мають право на те, щоб вигравати, показувати, розповідати. Тому що це теж частина суспільства, те, чим живуть люди. Погано, якщо тільки вони виграють усілякі конкурси, ось це ні до чого. Але це прагнення до рівноправності... ця рівноправність має бути скрізь, в усьому - зокрема в конкурсах у сфері культури".

Більше деталей: У Росії зараз діє закон про заборону так званої ЛГБТ-пропаганди. Нею суди визнають будь-які схвальні висловлювання про ЛГБТ-спільноту.

Згідно з практикою російських судів, громадянина, який висловився так само, як Путін на форумі в Петербурзі, могли б оштрафувати на суму до 200 тисяч рублів як приватну особу і до 400 тисяч як посадову.

Крім цього, виступ Путіна прозвучав того самого дня, коли російське міністерство юстиції звернулося до Верховного суду з вимогою визнати "міжнародний громадський рух ЛГБТ" екстремістським.

Нагадаємо: Путін протягом 16 років служив офіцером зовнішньої розвідки КДБ, зокрема 6 років у Дрездені (Німеччина).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: