Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна просить внести Одесу до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Вівторок, 11 жовтня 2022, 21:50
Україна просить внести Одесу до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
Одеська опера, фото Одеської міськради

Україна підготувала номінаційне досьє Одеси для включення до списку Всесвітньої спадщини і передає його до Організації Об'єднаних Націй із питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Джерело: президент України Володимир Зеленський у зверненні до учасників 215-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО

Пряма мова: "Разом із партнерами ми підготували номінаційне досьє Одеси для включення до списку Всесвітньої спадщини. Це ми передаємо до ЮНЕСКО.

Реклама:

І я звертаюся до вас із проханням ініціювати проведення позачергової сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, щоб вирішити це питання для Одеси.

І, будь ласка: це не може затягуватися, це не може відкладатися. Одеса, як і всі інші міста України, є мішенню для російських ударів. Будь ласка, підтримайте Одесу! Покажіть саме на рівні ЮНЕСКО, що російський терор має закінчитися".

Деталі: Зеленський зазначив, що Одеса – прекрасне місто і важливий порт на Чорному морі, а також джерело культури для мільйонів людей у різних країнах.

ВІДЕО ДНЯ

За словами президента, збереження історичного центру Одеси має стати одним із кроків, аби дати Росії "чіткий сигнал, що світ не заплющить очі" на знищення української історії, культури й спадщини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: