Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хабар у $6 мільйонів: ексміністра кличуть одразу на три допити

П'ятниця, 17 липня 2020, 13:11
Хабар у $6 мільйонів: ексміністра кличуть одразу на три допити

Національне антикорупційне бюро викликає колишнього міністра екології Миколу Злочевського на три допити у якості підозрюваного у справі про спробу дачі 6 мільйонів доларів хабаря керівництву антикорупційних органів.

Джерело: сайт НАБУ

Деталі: Злочевському необхідно прибути у бюро 21, 22 і 23 липня. Усі три допити проводитиме старший детектив НАБУ Віталій Пісний.

Передісторія: На початку червня детективи НАБУ задокументували факт спроби Злочевського дати 6 мільйонів доларів хабаря керівництву бюро та голові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Мета хабаря – закрити справу проти Злочевського, в якій його підозрюють у незаконному збагаченні та розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. Суть справи полягає в тому, що чиновників Мінекології часів Януковича підозрюють у незаконній видачі спеціальних дозволів на користування надрами низці підприємств, засновником яких є Burisma Limited, а кінцевим бенефіціарним власником - Злочевський.

Злочевський обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів в уряді прем'єр-міністра Миколи Азарова з липня 2010 року по квітень 2012 року.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: