Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Країна, яка сіє "Крокуси". Що далі?

Понеділок, 25 березня 2024, 22:00

Сьогодні – черговий теракт з боку росії. Посеред білого дня балістичні ракети на Київ. Руйнування. Постраждалі. Зокрема неповнолітні.

Росія оголосила день жалоби через вбитих у ТРЦ "Крокус сіті хол", але продовжила вбивати сама.

Скасувала святкові заходи, щоб оплакати смерті, але продовжила пускати ракети, щоб нести смерть в Україну.

Реклама:

Кількість загиблих від рук терористів у "Крокусі" – близько 140 людей.

Кількість загиблих від рук російських терористів у місті Буча – 1137 людей.

Кількість загиблих від рук російських терористів в Маріуполі – мінімум 8000 людей.

Київ та Харків, Дніпро та Одеса, Шостка, Умань, Костянтинівка та ще сотні міст і сіл України… десятки тисяч наших співвітчизників понад два роки гинуть від терористів-росіян.

7400 ракет з початку війни станом на січень 2024 року було випущено росією по житлових будинках, садочках та школах, лікарнях та пологових будинках, церквах, офісах, торгових центрах України. Тисячі смертей. Сотні "крокусів".

У громадян сусідньої країни в голові спокійно співіснують дві взаємовбивчі тези: "тероризм ІДІЛу проти росіян – це погано, але російський тероризм поти українців – це добре". І сьогодні терорист №1 намагається отримати співчуття цивілізованого світу. Нелюд просить людяності. І світ відповідає людяністю: приспускає прапори, висловлює співчуття. Хоча різниця між діями терористів в "Крокусі" і діями росіян в Україні лише у масштабах: росія вбиває більше. Зло – однакове.

Що робитиме путін?

Путін використає теракт, щоб згубити ще більше життів. "Норд-Ост", Беслан, "Рязанський цукор", "Крокус сіті хол" – теракти, частина з яких межувала з датою виборів Путіна та після яких диктатор міг без наслідків ухвалювати будь-які рішення.

Відразу після подій в "Крокус сіті холі" на росії постало питання про повернення смертної кари. Якщо так відбудеться, нових опозиціонерів не треба буде тихо вбивати у в’язницях або травити "новачком". Буде смертна кара.  

Далі – більше. За словами представників ЄС та розвідки західних партнерів, після президентських "виборів", росія може почати ще один великий наступ в Україні. Наразі вона створює нове угруповання військ у понад 100 тисяч солдатів.  

Події в "Крокусі" полегшать путіну процес мобілізації. Роспропагандисти вже підхопили маячню путіна про "українське вікно", через яке мали втекти бойовики. А отже мобілізації на росії бути. Тепер її є чим пояснити населенню.

Що робити нам?

Зміцнювати оборону. Незважаючи на наміри росії. Дай Бог, щоб більшого, ніж є зараз, наступу не було. Ми живемо поруч з навіженим сусідом, з маніакальним розладом під назвою "Київ за 3 дні". Поки терорист живий, він не полишить наміру захопити Україну.

Тому фортифікаційні споруди та лінії оборони, бетонні піраміди, екскаватори, трактори, лопати тощо. Питання укріплень стосується не лише прифронтових регіонів, а й тих, які вже завтра можуть стати прифронтовими.

Київ побудував та постійно підсилює захисні споруди навколо міста. Також  Київ бере участь в укріпленні східних кордонів країни. Але треба більше.

Тема укріплень Києва, Чернігова, Сум, Полтави, Дніпра, Запоріжжя та інших регіонів, які завтра можуть зіткнутися з новою навалою ворога – сьогодні пріоритет.

І наскільки б не було пожоване слово "єдність", саме її сьогодні не вистачає в прийнятті багатьох рішень.

Впевнений, цю єдність зможуть продемонструвати міські голови та лідери громад. На своєму рівні, де необхідно, на засіданнях рад посилити програми захисту, внести зміни до бюджетів; між собою вирішити та разом з військовими укріпити регіони. Бо найближчі місяці будуть дуже непростими.

Віталій Кличко

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

На порозі катастрофи. Розподілена генерація – шанс уникнути зимового блекауту

Три причини, чому саме зараз пора об'єктивно оцінити роботу АРМА

Чому управління відходами комерційної та промислової упаковки повинні здійснювати виробники

Де межа між національними інтересами та захистом права власності?

Червень великих подій: що чекати Україні?

Як видавцеві захистити авторське право: дослідження книжкового ринку