26 лютого 2020

Архів

Публікації

"Нове обличчя" на всі часи. Чи справді Зеленський хоче змінити Гончарука на Тігіпка

За іронією долі, прем'єр Олексій Гончарук сам сотворив собі конкурента. Саме він був ініціатором ідеї запропонувати Тігіпку місце в уряді. 

Любомир Гузар. Людина з янголом на плечі

Він не кричав і не наказував. Але вів за собою тисячі людей дорогою любові й поваги до іншого. Проповідував любов навіть тоді, коли здається, що єдина зброя – злість і агресія.

Що роблять, щоб коронавірус не зайшов в Україну, та чому евакуація й обсервація відбулись саме так: інтерв'ю Зоряни Скалецької

"Українська правда. Життя" знову поспілкувалося із Зоряною Скалецькою, щоб врешті почути відповіді на ті запитання, які масово висловлювали учасники протестів у різних точках України щодо розміщення людей в їх населених пунктах та критик в соцмережах.

Другий термін для Дуди: що може завадити перемозі чинного президента Польщі

Потенційний успіх чинного президента Анджея Дуди ґрунтується не стільки на його власних кроках чи політиці партії влади, скільки на недоліках політичних кампаній опонентів.

Репортажі із повсталого Києва

Протести, які відбувалися в Україні протягом трьох місяців, були дзеркалом, у яке міг поглянути ЄС і побачити, у якому стані є цінності, на яких він був побудований. І відповісти: чи і як саме може їх захищати поза своїм центром?

"Земельний марафон", підкилимні перемовини та дефіцит Богдана: як Рада ухвалює ринок землі

З 6 лютого депутати розглядають законопроєкт про ринок землі і прогнозують, що процес затягнеться до квітня. Проте є ймовірність, що багатостраждальний законопроєкт з 4000 правками все ж таки буде ухвалений раніше.

Епідуральна анестезія: показання, наслідки, ускладнення пологів та шкода дитині

Навіщо "епідуралка"? Десь ще, крім пологів, її застосовують та чи може вона нашкодити?

"Корона на виріст". Чи здатен Разумков стати наступником Зеленського

Президентські амбіції Разумкова мають підґрунтя. Сьогодні він – друга після Зеленського людина в країні за рівнем довіри.
Колонки

Чи смерть – це найгірше?

Нова ідея "слуг": податок на Google

Стіна недовіри: чи збереже Молдова курс на євроінтеграцію

Зеленський та його кадри. Оцінка ефективності

Корупціовірус в Інституті раку: як заробляють на онкохворих під носом у міністерки

Як технології впливають на держбюджет. Естонський кейс

Рейтинг Зеленського в трактуванні Зе!команди: Скотилися на перше місце

Новини
22:52
ОновленоПерші випадки коронавірусу виявили ще у 6 країнах світу
Перші випадки Covid-19 зафіксували в Греції, Пакистані, Норвегії, Фінляндії, Бразилії, Румунії. В Італії кількість хворих сягнула 400.
22:10
Ділові новини: фіктивний банк, ризики повернення Привату, надбавки до пенсій
Про шахрайський фіктивний банк. Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку попереджає про діяльність неіснуючого "Українського народного банку", який називає себе "інвестиційним проєктом".
21:52
Скалецька хоче розібратися з лікарями-бунтарями у Винниках
Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька розповіла, що "буде розбиратися" з лікарями госпіталю у Винниках на Львівщині, які напередодні прильоту евакуйованих з Уханя вийшли "боронити" свій заклад.
21:22
У передчутті епідемії німецькі авіакомпанії відправили працівників у відпустку
Німецька авіакомпанія Lufthansa і нідерландський перевізник KLM скоротять бюджет і заморозять найм, щоб зменшити вплив коронавірусу на бізнес.
20:54
Інфографіка, ОновленоРНБО визначила, у кого які шанси пережити коронавірус
У Раді нацбезпеки й оборони змоделювали можливий варіант поширення коронавірусу COVID-19 в Україні і виділили групи ризику за віком.
20:36
Фонд гарантування відправив на ліквідацію банк Пшонки
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив виплати гарантованих сум відшкодування вкладникам ПАТ "БГ Банк".
20:14
Новини 26 лютого: Тігіпко та прем’єрство, Сурков та Україна
Зеленський подумує змінити Гончарука на Тігіпка, Сурков заявив, що "України немає" — актуальні новини 26 лютого.
20:02
Курс валют: гривня продовжує знецінюватися
Національний банк послабив офіційний курс гривні на 12 копійок, встановивши його на 27 лютого на рівні 24,65 гривні за долар.
19:47
У Грузії перший випадок коронавірусу: заражений приїхав з Ірану
Міністр охорони здоров’я Грузії заявила, що в країні підтверджено перший випадок захворювання на новий коронавірус COVID-2019.
19:42
Прокуратура відкрила кримінальну справу щодо розтрати бюджету Інститутом раку
Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів під час закупівель службовими особами Інституту раку Міністерства охорони здоров’я.
19:37
На Банковій з’явився новий кандидат у віцепрем’єри
В Офісі президента розглядають кандидатуру народного депутата від "Слуги народу" Олександра Завітневича на посаду віцепрем’єр-міністра.
19:18
У КМДА розповіли скільки коштував столиці е-квиток
Впровадження електронного проїзного квитка коштувало бюджету Києва близько 504 мільйонів гривень, київська влада наголошує, що ця сума менша порівняно з аналогічними проектами в інших містах України.
18:55
У Греції 62 людини постраждали у сутичках проти закритих таборів мігрантів
52 поліцейських та 10 протестувальників отримали поранення в середу у найбільшій зіткненнях на островах Лесбос та Хіос проти створення нових закритих таборів мігрантів.
18:44
На Донбасі за добу 7 ворожих обстрілів, один загиблий
Збройні формування РФ 7 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, на невідомому вибуховому пристрої підірвався військовослужбовець.
18:25
ФотоСтало відомо, хто став новим заступником Милованова по "аграрці" – ЗМІ
Новим заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, який відповідатиме за аграрний напрям, призначено Сергія Глущенка.
18:07
Справа Шеремета: поліція розсекречує матеріали понад пів тисячі слідчих дій
Слідчі поліції розсекречують матеріали понад 500 негласних розшукових дій, аби процес розслідування був "прозорим".
17:55
"Український кіберальянс" вимагає вибачень від силовиків за обшуки
Громадська організація "Український кіберальянс" заявляє, що припинить роботу з пошуку та реагування на кіберзагрози, доки правоохоронці не вибачаться за проведені обшуки та обвинувачення у зламі інформсистеми аеропорту "Одеса".
17:49
Нові Санжари: після проведення тестів у евакуйованих коронавірусу не знайшли - штаб
Після проведення 48 тестів на новий коронавірус у людей, що перебувають у санаторії у Нових Санжарах, інфікованих не виявлено.
17:27
ФотоУ Франції виправдали активістку Femen, яка встромила кілок у воскового Путіна
Касаційний суд Франції виніс рішення на користь колишньої учасниці Femen Яни Жданової, яка 2014 року атакувала осиковим кілком лялькового президента РФ Владіміра Путіна.
17:12
Україна в ТКГ закликала захищати Донбас від коронавірусу
На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона закликала бойовиків встановити засоби контролю за епідеміологічною безпекою на Донбасі, аби захиститися від поширення коронавірусу.
17:11
Україна у Мінську пригадала прорив бойовиків 18 лютого. Це зриває домовленості  
Українська сторона під час зустрічі тристоронньої групи щодо вирішення конфлікту на Донбасі жорстко наголосила, що прорив бойовиків ОРЛО 18 лютого свідчить про бажання зірвати домовленості Нормандської четвірки.   
17:11
Кабмін та ЄС погодили нові зміни до програми Фонду енергоефективності
25 лютого на засіданні Координаційної ради донорів Фонду енергоефективності Мінрегіон та європейські донори погодили нові зміни до діяльності Фонду.
17:07
Уряд заманює іноземних айтішників в Україну
Уряд підтримав пропозицію Мінцифри щодо встановлення квоти на імміграцію 5000 іноземних спеціалістів для працевлаштування в українських ІТ-компаніях.
16:58
Міжбанк: гривня на закритті знову "просіла"
26 лютого котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 24,59 – 24,61 гривні за долар.
16:40
Двох людей, які приїхали з Італії, госпіталізували з пневмонією в Чернівцях
В обласну клінічну лікарню у Чернівцях госпіталізували другу людину з пневмонією, яка повернулася з Італії та могла контактувати з хворими на коронавірус.
16:30
Українська промисловість у січні впала на 5,1% — Держстат
Промислове виробництво в Україні в січні знизилося на 5,1% (в порівнянні з січнем 2019-го року) та скоротись на 8,4% в порівнянні з минулим місяцем.
16:25
Сина ексголови КС підозрюють в організації схеми махінацій з VIP-авто – джерела
Поліція вважає організатором злочинної групи, яка організувала незаконну схему переправки з країн Євросоюзу та збуту автомобілів еліт-класу, сина ексголови Конституційного суду Андрія Стрижака.
16:21
"Укроборонпром" переплачував за російські комплектуючі у 2-3 рази — СБУ
Підприємства держконцерну "Укроборонпром" у 2015-2019 роках через іноземні "фірми-прокладки" закуповували російську продукцію військового призначення за завищеною у 2-3 рази вартістю.
16:19
Гончарук похвалився, що запроваджує винагороду, яку ввів Порошенко
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що уряд запроваджує грошову винагороду українцям, які здійснили геройський вчинок, але така винагорода передбачена указом 5-го президента Петра Порошенка ще у березні 2019 року.
16:13
Мінекономіки пропонує створити Фонд енергоефективності для промисловості
Міністерство розвитку економіки торгівлі та сільського господарства пропонує запланувати в держбюджеті на 2021 рік 500 мільйонів гривень на створення Фонду енергоефективності для промисловості, у 2022-му - 1 мільярд гривень, 2023-м - 1,5 мільярда гривень.
16:12
Британія і Нідерланди підняли винищувачі через російський Ту-95 біля Норвегії
ВПС Великої Британії підняли в повітря щонайменше літак Voyager та два винищувачі Typhoon після виявлення російського бомбардувальника Ту-95 на захід від Норвегії.
15:53
Голова правління Приватбанку заявив, що проти нього відкрили 6 кримінальних справ
Голова правління Приватбанку Петр Крумханзл повідомив, що проти нього відкрили 6 кримінальних проваджень - він пов'язує це з "гібридною війною" колишніх власників проти банку та нового менеджменту.
15:43
Богдан показав свою довідку про зарплату в ОП
Колишній голова Офісу президента Андрій Богдан заробив на цій посаді майже 200 тисяч грн, але так їх і не отримав
15:40
Кабмін планує встановити спеціальні правила проїзду сільгосптехніки
Кабінет міністрів має намір на засіданні в середу схвалити введення спеціальних правил проїзду дорогами загального користування для сільськогосподарської техніки, ширина якої перевищує 2,6 м, висота (від поверхні дороги) - 4 м.
15:04
Більшість українців проти силового встановлення миру на Донбасі
56% жителів України не підтримують ідею вирішення конфлікту на Донбасі за допомогою сили.
15:04
Уряд змінив менеджмент "Центренерго" і трьох обленерго
Кабінет міністрів ухвалив рішення про заміну керівництва компанії "Центренерго" і трьох обленерго, які готують до приватизації.
15:03
Путін хоче вписати в Конституцію РФ "правду" про Другу світову війну
Президент РФ Володимир Путін вважає доречним прописати в конституції Росії норму про "захист правди про Велику Вітчизняну війну".
15:00
Україна завершує роботу над вимогами МВФ щодо нової програми — НБУ
У Нацбанку заявили, що наразі Україна завершує роботу над вимогами МВФ для початку нової кредитної програми.
14:45
У Росії повідомили про затримання "українців-нарковиробників"
Співробітники правоохоронних органів РФ заявляють про ліквідацію великої нарколабораторії та затримання громадяни України.
14:44
Прем'єр про Будінспекцію: Там все настільки прогнило, що простіше звільнити всіх
Олексій Гончарук заявив, що рішення щодо ліквідації або реорганізації Державної архітектурно-будівельної інспекції знаходяться на фінальній стадії.
14:28
фото (оновлено)Україна тестуватиме громадян на коронавірус системами російського походження – нардеп
За словами народної депутатки "Голосу" Олександри Устінової, Україна збирається тестувати громадян на коронавірус неперевіреними тест-системами російського походження. Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що компанії, які створюватимуть тест-системи українські інша справа прекурсори, які можуть використовувати.
14:27
Україна завершує роботу над вимогами МВФ щодо нової програми – НБУ
У Нацбанку заявили, що наразі Україна завершує роботу над вимогами МВФ для початку нової кредитної програми.
14:26
Гончарук: Не ведіться на маніпуляції про коронавірус, паніка шкодить нам
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук закликає не піддаватися паніці через поширення коронавірусу та вірити лише офіційній інформації.
14:24
У "Нафтогазі" порахували, скільки РФ вкрала українського газу після анексії Криму
Дочірня компанія "Нафтогаз України" "Чорноморнафтогаз" оцінює обсяг незаконного видобутку українського газу Росією з моменту анексії Криму в 10,4 мільярда кубометрів.
14:02
інфографіка Українці розділились порівну у питанні переговорів з бойовиками
Думки українців щодо ідеї започаткування офіційних переговорів влади з керівниками так званих "ДНР" і "ЛНР" розділились порівну.
14:01
Заворушення у Нових Санжарах: суд вирішив долю ще двох дебоширів
За фактами заворушень у Нових Санжарах ще одного підозрюваного суд відправив під нічний домашній арешт, іншого – відпустив.
14:00
Українці розповіли, що думають про майбутнє "ЛДНР" та особливий статус Донбасу
Понад 60% українців вважають, що у Конституції не потрібно затверджувати особливий статус Донбасу.
13:54
Офіс президента розглядає на посаду міністра "сірого кардинала" МЗС часів Януковича
В Офісі президента України розглядають нових кандидатів на посаду міністра закордонних справ, і одним із них є "сірий кардинал" МЗС часів Януковича Руслан Демченко.
13:43
Бородянский розповів, як заохочуватиме зйомку фільмів про Крим
Фільми про Крим будуть отримувати додаткові бали на пітчингу. Про це заявляє міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.
13:42
Суд відхилив скаргу Порошенка на примусовий привід у ДБР
Київський апеляційний суд відмовився розглядати скаргу 5-го президента Петра Порошенка на примусовий привід на допит у Державне бюро розслідувань.
13:41
Більше 10 країн ввели заборону на імпорт української курятини — МХП
У зв’язку із січневим спалахом пташиного грипу у Вінницькій області , низка країн ввела заборону на імпорт курятини з України. Зокрема: Японія, Корея, Азербайджан, Вірменія, Молдова, Ірак, Філіппіни, Марокко, Туніс, Сингапур, Кувейт, Саудівська Аравія тощо.
13:40
Заколот сепаратистів і війна з РФ: українці розповіли, як оцінюють конфлікт на Донбасі
Найчастіше українці схиляються до думки, що на сході України відбувається війна між Україною і Росією.
13:33
МОЗ запровадив новий алгоритм дій на кордоні для запобігання коронавірусу
В Україні почали застосувати новий алгоритм дій для запобігання коронавірусу COVID 2019: у тих, хто в’їжджає у країну, не лише мірятимуть температуру, а й братимуть контакти, щоб відстежувати їхній стан здоров’я.
13:30
В обсервації у Нових Санжарах "екватор", усе спокійно – заступник голови МОЗ
В евакуйованих із Китаю громадян за половину часу обсерваці ї не виявили симптомів хвороби, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, призначений головним санітарним лікарем.
13:23
Пристайко: Півтисячі українців зникли безвісті на окупованих територіях
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко повідомив , що на окупованих територіях близько 500 людей зникли безвісті.
13:19
В Італії – 12-та смерть від коронавірусу, захворювання виявили у чотирьох дітей
В Італії зафіксували дванадцяту смерть від коронавірусу: помер 70-річний у регіоні Емілія-Романья, який проживав у Ломбардії.
13:16
Гончарук про зустріч із Тігіпком: Треба посилити уряд
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що дійсно бачився з бізнесменом і колишнім політиком Сергієм Тігіпком, оскільки наразі шукають людей в уряд.
13:14
Кабмін призначив головного санлікаря країни
Уряд призначив заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка головним санітарно-епідеміологічним лікарем.
13:11
Голова правління Приватбанку: Є реальний ризик повернення банку ексвласникам
Якщо націоналізацію Приватбанку скасують, Україні загрожують "втеча капіталу" та девальвація гривні.
13:01
За тиждень від грипу в Україні померли 10 людей
За тиждень отримано повідомлення про десять летальних випадків унаслідок грипу. Жоден з померлих не був щеплений.
12:58
РНБО перевіряє готовність кожної області до протидії коронавірусу
РНБО розпорядилася, щоб в кожній області були проведені перевірки готовності профілактичних та протиепідеміологічних заходів для протидії коронавірусу та можливості лікарень лікувати таких пацієнтів.
12:47
Перед Зеленським Тігіпко зустрічався з Гончаруком – джерела
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук також зустрічався з бізнесменом і колишнім політиком Сергієм Тігіпком кілька тижнів тому, вони говорили про посаду віцепрем’єра.
12:45
Мінцифри і Ericsson підписали меморандум про підтримку щодо запуску 5G
Мінцифи та компанія Ericsson домовились про консультаційну підтримку у сфері фіксованих і мобільних систем зв’язку нового покоління 4G (LTE-Advanced) та 5G.
12:37
фото, відеоПід офісом Зеленського чоловік підпалив себе
На вулиці Банковій біля Офісу президента Володимира Зеленського чоловік підпалив себе.
12:35
$650 тисяч на рік: Мінекоенерго проти "захмарної" зарплати керівнику "Укргідроенерго"
Міністерство енергетики та захисту довкілля вважає неприпустимими виплати керівнику "Укргідроенерго" Ігорю Сироті заробітної платні і премій в розмірі 650 тисяч доларів за рік.
12:31
Бойовики ув'язнили на 12 років працівника університету за "роботу на СБУ"
Самопроголошений "Верховний суд" так званої "ЛНР" засудив співробітника Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка Антона Григорова до 12 років ув’язнення за "роботу на українські спецслужби".
12:29
Декомунізація у школах: предмет "Захист Вітчизни" підкорегували
Відтепер учні шкіл вивчатимуть оновлений предмет "Захист України" замість "Захисту Вітчизни".
12:28
"Новий канал" оскаржує зарахування російської телезірки Варнави до небезпечних
"Новий канал" оскаржує в суді внесення російської телеведучої та акторки Катерини Варнави до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.
12:27
Половина евакуйованих з Уханя ще не пройшли тест на коронавірус - РНБО
У евакуюваних з Китаю громадян, які перебувають на обсервації в Нових Санжарах, взяли проби на коронавірус: 48 з них здорові, решта результатів ще не готові.
12:11
Інститут раку купує продукти за захмарними цінами "у своїх" – нардеп
Народний депутат від партії "Голос" Олександра Устінова заявляє, що Інститут раку закуповує продукти харчування у своїх ФОПів і за цінами, що в 1,5-два рази вищі за ринкові.
12:11
Кремль відхрестився від заяв Суркова щодо України
Речник російського президента Володимира Путіна заявив, що Кремль не проводить політику примусу України до братських відносин.
12:10
ФотоКабмін визначився з керівником новоствореного Держагентства розвитку туризму
Кабмін визначив переможцем конкурсу на посаду голови Держагентства розвитку туризму Мар'яну Олеськів. Фото
12:01
Міськрада Харкова знову повернула на мапу проспект Жукова
Харківська міськрада знову проголосувала за перейменування проспекту Петра Григоренка та присвоєння йому імені радянського маршала Георгія Жукова.
12:00
"Укрпошта" відновила відправлення до Китаю
Із 26 лютого "Укрпошта" відновлює приймання усіх видів експортних відправлень до Китаю.
11:50
Військовий підірвався на міні в зоні ООС – Міноборони
У середу вранці на Донбасі на невідомому вибуховому пристрої підірвався та загинув український військовослужбовець.
11:37
Львівська міськрада почала захищатися від коронавірусу
У Львівській міській раді встановили антисептики та розвісили інформаційні плакати щодо коронавірусу.
11:35
Світові ринки другий день поспіль продовжують падати через коронавірус
На європейських та американських біржах другий день поспіль триває падіння котирувань у зв’язку зі зростанням кількості заражених коронавірусом за межами Китаю.
11:34
В Україну знову йдуть дощі і мокрий сніг
У найближчі дні в Україні очікується прохолодна погода з дощами та мокрим снігом.
11:32
Зарядки для електрокарів планують встановити і на головних магістралях
Міністерство інфраструктури планує встановити зарядні станції для електромобілів на вокзалах та головних магістралях країни.
11:27
Уряд роздаватиме стипендії на лінії зіткнення на Донбасі
Український уряд виплачуватиме стипендії студентам на лінії зіткнення на Донбасі.
11:25
Україна введе 50% мито на імпорт ряду сталевої продукції із РФ
Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) вирішила ввести на п'ять років 50,09-відсоткове остаточне антидемпінгове мито на імпорт в Україну з РФ сталевого дроту крученого, тросів, канатів, без покриття або з оцинкованим покриттям із найбільшим розміром поперечного перерізу понад 3 мм (за винятком продукції з корозійностійкої сталі).
11:20
відеоВ Україні відбулась найбільша в історії публічна утилізація горілки
У місті Винники Львівської області утилізували майже 14 тонн або понад 37 тисяч пляшок підробленої горілки вартістю близько 4 млн гривень.
11:18
Кабмін пропонує доплачувати по 500 гривень за пізній вихід на пенсію окремим категоріям
Кабінет міністрів пропонує щомісяця доплачувати понад 500 гривень за більш пізній вихід на пенсію окремим категоріям пенсіонерів.
11:12
Путін вирішив перейменувати свою партію і забрати у Медведєва ще одну посаду
У Росії президентська партія "Єдина Росія" вирішила позбутися набридлої суспільству назви і змінити керівництво.
11:07
оновленоВідомого бізнесмена з Кривого Рогу знайшли застреленим у Києві
Відомого бізнесмена з Кривого Рогу Леоніда Вульфа 25 лютого знайшли застреленим у Києві.
11:05
Експорт IT-послуг приніс Україні майже 17 мільярдів податків — асоціація
За підсумками 2019 року до державного бюджету надійшло 16,7 млрд гривень податків і зборів від IT-експорту.
10:58
Аваков відповів Суркову: Шавка, яка намагається гавкати на слона
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна живе незалежно від уявлення про неї "відставного шовініста" екс-помічника президента Росії Владислава Суркова.
10:55
Держава спільно з мережею заправок SOCAR відкриє хаб для громадян на Чонгарі — Зеленський
Держава, разом із мережею заправок азербайджанської нафтової компанії SOCAR, відкриє на контроольному пункт в'їзду-виїзду "Чонгар" хаб для обслуговування та відпочинку громадян.
10:36
Разумков сварився із Зеленським – ставили один одному ультиматуми
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков мав неприємну розмову із президентом Володимиром Зеленським, під час якої президент порадив главі ВР звільнятися, якщо йому щось не подобається.
10:32
Колишніх топчиновників розвідки запідозрили в корупції
Детективи Національного бюро повідомили про підозру колишнім високопосадовцям Служби зовнішньої розвідки у завданні збитків державі на 2,2 млн грн.
10:30
відеоЗеленський підтвердив, що зустрічався з Тігіпком
Президент Володимир Зеленський підтвердив, що зустрічався з колишнім віцепрем'єром Сергієм Тігіпком.
10:28
У Раді Європи занепокоєні погіршенням ситуації для меншин у Криму
Рада Європи залишається занепокоєною повідомленнями про погіршення ситуації з правами людини в Криму, зокрема, стосовно меншин.
10:12
відеоЗеленський: Повернення Криму – це частина нашої національної ідеї
Президент Володимир Зеленський назвав повернення Криму частиною національної української ідеї і запевнив, що Київ не визнає анексію півострова Росією в обмін на мир на Донбасі.
10:10
Курс валют на 26 лютого: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
26 лютого котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,54 – 24,56 гривні за долар.
10:06
оновленоЗеленський запровадив День спротиву окупації Криму
Президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження Дня спротиву окупації Криму, який відзначатимуть 26 лютого.
10:05
Коронавірус: Гонконг запускає програму стимулювання бізнесу на 15 мільярдів
Влада Гонконгу виділила 15,4 млрд доларів США на пом'якшення негативних наслідків епідемії коронавірусу для економіки - кожний дорослий постійний житель Гонконга отримає близько 1300 американських доларів.
10:04
Зеленський: канал ATR продовжить мовлення
Президент Володимир Зеленський запевнив, що кримськотатарський канал ATR продовжить своє мовлення за допомогою державної підтримки.
09:54
Справа проти ексмера Ірпеня Карплюка пішла в суд
Прокуратура передала до суду обвинувачення щодо ексмера Ірпеня Володимира Карплюка, йому загрожує загрожує 8 років.
09:51
Рада ЄС ухвалила нові правила маркування автомобільних шин
Рада Європейського Союзу 25 лютого ухвалила положення про нові правила маркування автомобільних шин - зокрема, йдеться про такі параметри, як шум, зчеплення з мокрим покриттям та економічність палива.
09:46
Жіноча збірна України здобула "золото" у стрільбі по рухомій мішені на чемпіонаті Європи
Жіноча збірна України у складі Вікторії Рибовалової, Галини Авраменко та Валентини Горчарової стала чемпіоном Європи зі стрільби з пневматичної зброї, який проходить у польському Вроцлаві.
09:41
Керівник "Укренерго" підтвердив, що йде з посади
Голова НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук із середи припинив виконувати обов'язки голови правління компанії.
09:30
Друг "ДНР" Чичеріна запостила фото з Борисполя, прикордонники кажуть "провокація"
Скандальна російська співачка Юлія Чичеріна, яка давно відома підтримкою бойовиків на Донбасі і отримує ордени за дружбу з так званою "ДНР", запостила фото нібито з аеропорту "Бориспіль".
09:16
У Німеччині нові випадки коронавірусу вперше за два тижні
У Німеччині зафіксували два нових випадки нового коронавірусу вперше за останні два тижні, загальна кількість випадків у країні збільшилася до 18.
08:57
В Україні виявили шахрайський фіктивний банк
Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку попереджає про діяльність неіснуючого "Українського народного банку", який називає себе "інвестиційним проєктом".
08:35
Дубілет хоче скасувати "безглузді звіти" КМДА і ОДА для Кабміну
Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявляє, що переважна більшість звітів, які Київська та обласні адміністрації готували і подавали до уряду, не потрібні, тож їх варто скасувати.
08:33
Валютний ринок: євро продовжує лихоманити
25 лютого торги на міжбанківському валютному ринку пройшли досить динамічно - за день курс зріс на міжбанку з 24,50 - 24,53 гривні до 24,54 - 24,56 гривні.
08:19
Питання Кабміну вирішиться у найближчі два тижні – джерела
За словами джерел УП, Сергій Тігіпко – не єдиний кандидат на заміну Олексія Гончарука.
08:11
Швейцарія підтвердила перший випадок коронавірусу
Швейцарія повідомила про перший випадок коронавірусу в кантоні Тічино на півдні країни, що межує з Італією.
07:56
Сурков заявив, що "України немає" і що для Донбасу бути в ній – "приниження"
Колишній помічник президента Росії Владислав Сурков: "Відносини з Україною ніколи простими не були... Примус силою до братських відносин – єдиний метод, що історично довів ефективність на українському напрямку. Не думаю, що буде винайдено якийсь інший".
07:29
В Іспанії 7 випадків коронавірусу, в тому числі у Мадриді
лада Мадрида підтвердили у вівторок увечері перший випадок коронавірусу в іспанській столиці, загальне число хворих в Іспанії зросло до семи.
07:00
Головні новини вівторка і ночі: поширення коронавірусу, рейтинг Зеленського
В Австрії, Хорватії та Швейцарії підтвердили перші випадки коронавірусу, Зеленського на виборах готові підтримати ще більше українців — актуальні новини 25 лютого.
06:10
На Донбасі противник вів обстріли із забороненого озброєння 
25 лютого ворог 5 разів порушив режим припинення вогню. Втрат серед українських військових немає.
05:15
Кількість хворих на коронавірус в Італії за добу зросла майже на 100 осіб
Від ускладнень, спричинених китайським коронавірусом COVID-19, померли 2760 людей. Завершили лікування та були виписані із лікарень 30 тисяч осіб.
04:11
Трампа намагались привчити до спорту та здорової їжі
За словами екслікаря Білого дому Ронні Джексона змінити спосіб життя президента Дональда Трампа виявилось майже неможливим.
03:03
У Сан-Франциско ввели надзвичайний стан через коронавірус
Влада Сан-Франциско оголосила про надзвичайний стан у зв’язку із епідемією китайського коронавірусу, хоча випадків зараження у місті не зафіксовано.
02:12
Трамп на рік продовжив санкції проти Росії через анексію Криму
Президент США Дональд Трамп на рік продовжив антиросійські санкції через анексію Криму. 
00:51
У Штатах почали на людях тестувати препарат проти коронавірусу 
Медичний центр університету Небраски вибірково почав дослідження впливу противірусного препарату на заражених китайським коронавірусом COVID-19.
00:03
У Мін’юсті хочуть розглядати скарги щодо незаконної люстрації
Міністерство юстиції планує подати на розгляд парламенту законопроєкт, яким пропонується створити комісію для розгляду скарг громадян щодо неправомірної люстрації.  
23:34
США ввели нові санкції проти Китаю, РФ, Іраку та Туреччини
Сполучені Штати запровадили нові санкції проти 13 юридичних та фізичних осіб у Китаї, Іраку, Росії та Туреччині.
23:07
Ліга Чемпіонів. Баварія розбила Челсі, Наполі та Барселона зіграли внічию
У першому матчі 1/8 фіналу мюнхенська Баварія не мала проблем у грі в Лондоні з місцевим Челсі.
Реклама: